На 29 септември 2024 г. (неделя) от 10 часа на

...
 На 29 септември 2024 г. (неделя) от 10 часа на
Коментари Харесай

Дипломати, младежи и бежанци ще играят футбол в подкрепа на правата на човека

 
На 29 септември 2024 година (неделя) от 10 часа на терените на Националната футболна база " Бояна " ще се организира благотворителен футболен шампионат с присъединяване на чиновници на дипломатическите задачи в София, юношески и студентски организации и особено селекциониран тим на бежанците в България. Турнирът се провежда за 9-та поредна година от Дружеството за Организация на обединените нации в България, в партньорство с Българския футболен съюз и Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (UNHCR). Средствата, набрани по време на надпреварата ще бъдат употребявани за осъществяване на образования по права на индивида за деца и младежи от страната.
 
 Дипломати, младежи и бежанци ще играят футбол в поддръжка на правата на индивида Дипломати, младежи и бежанци ще играят футбол в поддръжка на правата на индивида Източник: Дружеството за Обединените народи в България
Основната цел на футболния шампионат " Ambassadors’ League " е да срещне на терена представители на дипломатическите задачи, държавните институции и гражданските организации, и да насърчи съдействието посред им, по модела на дипломацията посредством спорт и в духа на Цел 3 и Цел 17 от Дневния ред на Организация на обединените нации за развиване на света до 2030 година и Целите за стабилно развиване на Организация на обединените нации. В тазгодината конкуренция ще се впуснат тимовете на Германия, Иран, Виетнам, Турция, Национален юношески конгрес, Студентската асоциация за проучване на интернационалните връзки, Дружеството за Организация на обединените нации в България и тимът на UNHCR - България, формиран от бежанци, потърсили леговище в страната.
 
За организацията
Дружеството за Обединените народи в България е организация, учредена е през 1948 година, с цел да подкрепи участието на България в Организация на обединените нации, което става факт през 1955 година Членове на Дружеството са най-вече дипломати от кариерата, академични преподаватели и студенти. Организацията работи за популяризирането на полезностите и задачите на Организацията на Обединените народи.
 
За самодейността
Инициативата " Ambassadors’ League " е проведена от Дружество за Обединените народи към този момент девет пъти през годините. От 2018 година се реализира в партньорство с Българския футболен съюз. През годините се е провеждала под патронажа на разнообразни институции в страната, както и в съдействие с организациите и организациите от системата на Организация на обединените нации, показани в България. Основната ѝ цел е да срещне на терена представители на дипломатическите задачи и българските институции, както и неправителствени организации. Събитието разпространява спорта като средство на дипломацията за реализиране на мир и съгласие сред нациите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР